CANT

Cantul este o folie din hartie sau din plastic, care acopera marginea placii de PAL.

Dupa calitatea PAL-ului din care este confectionata mobila, cantul are cea mai mare importanta. Calitatea cantului poate decide durata de viata si aspectul mobilierului.

Tipuri CANT:

  • Cantul melaminat are o grosime de 0,4 mm si este cea mai ieftina solutie, dar si cea mai putin rezistenta. Acest tip de cant este confectionat din hartie si se aplica cu un feon special sau cu fierul de calcat. Se cojeste repede si ofera o protectie slaba impotriva umezelii. Se poate utiliza numai pentru mobilierul ferit de umezeala.
  • Cantul PVC este produs din plastic și are o grosime de 0,4 mm sau 2 mm. Acest tip de cant se aplica pe marginea PAL-ului prin presare, si este fixat intr-o bordura facuta in prealabil. Nu se finiseaza. Are rezistenta mare in timp, dar este sensibil la umezeala si aburi, care se pot infiltra in spatiul dintre cant si PAL. Se poate aplica cu silicon pentru a oferi o protectie suplimentara PAL-ului impotriva umezelii. Datorita faptului ca nu se imbina perfect la unghiurile de 90 de grade, nu este recomandat pentru corpurile de mobilier cu colturi. Poate fi folosit cu succes in cazul meselor, datorita formei complet rotunde.
  • Cantul ABS este obtinut din plastic. Grosimea poate fi de 0,4 mm si 2 mm. Acesta este cel mai rezistent. Diferenta fata de cantul PVC o reprezinta metoda de aplicare. Se aplica de catre o masina speciala de cantuit, prin lipirea cu un adeziv special si prin presarea cantul la temperaturi ridicate (aprox. 200 grade celsius). Dupa aplicare se finiseaza. Acest tip de cant este cea mai durabila varianta de cantuire. Este foarte rezistent in timp, se zgarie greu si protejeaza impotriva umezelii. Este considerat un accesoriu obligatoriu pentru mobila de bucatarie si de baie, datorita conditiilor de umezeala din spatiului respectiv.

Specificații:

  • ABS: UNI, decor lemn, decor lemn/fantezie
  • lacuire canturi ABS: UNI, lemn
  • design: Acryl 3D
  • melamina: UNI, lemn, decor lemn, falz
  • furnir: 0.6 (mm), stratificat, exotic
error: Content is protected !!