PAL melaminat

PAL-ul melaminat este un material pe bază de așchii de lemn, obținut prin compactarea particulelor lemnoase la temperaturi înalte și sub presiune, utilizând rașini sintetice ca agent de legătura. Stratul interior este format din particule de dimensiuni mai mari, în timp ce straturile exterioare sunt formate din particule fine.

Această structură conferă PAL-ului o suprafață fină și rezistentă la zgârieturi, dar și o ușurință în procesare: tăiere, căntuire, găurire, asamblare.

PAL-ul melaminat este materia primă pentru obținerea pieselor de mobilier și a elementelor de design interior (pereți despărțitori, elemente decorative, placări interioare, etc.).

PAL-ul simplu sau brut, nemelaminat, stă la baza obținerii atât a PAL-ului melaminat, cât și a altor materiale folosite în designul interior și industria mobilei: PAL furniruit, PAL lăcuit, PAL acoperit cu melacart sau alte pelicule naturale sau artificiale. De asemenea, din PAL se obțin blaturile de bucătărie și cele de lucru, pervazuri, lambriuri, dușumele, etc.

PAL este abrevierea de la Plăci Aglomerate de Lemn. PAL-ul este o placă realizată din lemn tocat mărunt, amestecat cu clei și presat la cald, după uscare se poate acoperi cu melamină. Se utilizează ca placă de bază în aproape toate domeniile din producția de mobilier și amenajări interioare. PAL-ul care nu se acoperă cu melamină se întâlnește sub denumirea de PAL brut sau PAL nemelaminat.

Dimensiuni standard PAL melaminat:

  • Grosimi (mm): 8, 10, 12, 16, 18, 22, 25, 28, 38
  • Lungime x lățime (mm): 2800 x 2070, 2750 x 2070
error: Content is protected !!